topmenu

        

Pompoen soep met appel
Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1kg pompoen (hoikkaido of flespompoen)
  • 1 ajuin
  • 15ml olijfolie
  • 2 appels
  • 1 bouillonblokjes (groenten)
  • 2 wortelen
  • 1 theelepel currypoeder
  • Peper en zout

Recept

  1. Schil de pompoen en snij in kleine blokjes
  2. Schil de ajuin en snij in stukjes
  3. Schil de wortelen en snij in stukken
  4. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in stukken
  5. Zet een pan op het vuur en doe er de olijfolie in
  6. Bak de ui
  7. Voeg het currypoeder toe en roer
  8. Doe de andere ingrediënten (pompoen, wortelen, appel en bouillonblokje) in de pan
  9. Voeg 1 liter water toe
  10. Laat zachtjes 20-30min koken
  11. Mix de soep
  12. Breng op smaak met peper en zout

Smakelijk!
Seizoensgroenten
Elk seizoen wordt gekenmerkt door zijn groenten en fruit.
Kopen volgens het seizoen heeft tal van voordelen. Het is goedkoper, de groenten smaken beter, het is goed voor het milieu én je leert nieuwe smaken kennen!
In de herfst vind je onder andere heerlijke pompoenen! Maar ook andijvie, bloemkool, broccoli, courgette, groene selder, knolselder, paddenstoelen, pastinaak, prei, rode biet, schorseneren, witlof, …
Wil je meer weten over seizoensgroenten? Surf eens naar velt.nu.