topmenu

Coronalert app

De Coronalert-app is beschikbaar voor de Belgische bevolking. De app kan helpen om de contacten van nieuwe Covid-besmettingen beter en sneller te waarschuwen.  Met Coronalert registreert de smartphone anoniem de nauwe contacten van de patiënt: contacten die hij zich herinnert, maar ook contacten die hij mogelijk is vergeten, liever niet vermeldt of niet persoonlijk kent. De app is daarom complementair. Het is geen vervanging van de klassieke contactopsporing, omdat heel wat burgers Coronalert (nog) niet gebruiken.

Met Coronalert kan de patiënt het resultaat van een Covid-19-test rechtstreeks in de app ontvangen.  Zo besparen arts en patiënt kostbare tijd. Meteen daarop kan de patiënt zijn nauwe contacten waarschuwen. Dit gebeurt volledig anoniem: noch de patiënt, noch zijn contacten weten om wie het gaat, of waar en wanneer het contact plaatsvond.

Let wel, het is noodzakelijk om de eenmalige identificatiecode uit uw app mede te delen aan de arts die u een PCR-test voorschrijft.
Download de app hier: coronalert.be/nl/

Het team van Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort staat achter de app en moedigt iedereen aan om de app te gebruiken.
Samen krijgen we het virus klein!

Cit “crisis information translated” app

Blijf in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. Download nu de app voor Android of Apple! ‘Crisis information translated’ is een app van het Agentschap Integratie en Inburgering.

Welke informatie vind je in de app?

De app bevat een verzameling van de actuele coronamaatregelen die van toepassing zijn in België. Ze zijn opgesteld door het federaal crisiscentrum.
Daarnaast vind je actuele informatie over de vaccinatiestrategie van het agentschap Zorg en Gezondheid. Het gaat onder meer om de Vlaamse oproepingsbrieven, het traject in het vaccinatiecentrum en de medische vragenlijst die je daar moet beantwoorden.

 

De app is beschikbaar in verschillende talen: