topmenu

Covidsafe

Wil je reizen of evenementen bijwonen? Bewijs dat je Covid Safe bent.

Download je certificaten met de officiële CovidSafeBE-app

Re-open eu

Hoe en waar kan ik reizen terwijl ik gezond blijf? Re-open EU biedt informatie over de verschillende nationale beperkingen die van kracht zijn, waaronder quarantaine- en testvereisten voor reizigers. Deze app helpt bij het plannen van je reis in Europa.  De informatie wordt regelmatig bijgewerkt en is beschikbaar in 24 talen.

Re-open EU (europa.eu)

Coronalert

Coronalert is een gratis app die helpt om de verspreiding van corona te vertragen.

Je blijft anoniem.

Met Coronalert kan de patiënt het resultaat van een Covid-19-test rechtstreeks in de app ontvangen.  Zo besparen arts en patiënt kostbare tijd. Meteen daarop kan de patiënt zijn nauwe contacten waarschuwen. Dit gebeurt volledig anoniem: noch de patiënt, noch zijn contacten weten om wie het gaat, of waar en wanneer het contact plaatsvond.

Let wel, het is noodzakelijk om de eenmalige identificatiecode uit uw app mede te delen aan de arts die u een PCR-test voorschrijft.
Download de app hier: coronalert.be/nl/

Cit “crisis information translated”

Blijf in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. Download nu de app voor Android of Apple! ‘Crisis information translated’ is een app van het Agentschap Integratie en Inburgering.

Welke informatie vind je in de app?

De app bevat een verzameling van de actuele coronamaatregelen die van toepassing zijn in België. Ze zijn opgesteld door het federaal crisiscentrum.
Daarnaast vind je actuele informatie over de vaccinatiestrategie van het agentschap Zorg en Gezondheid. Het gaat onder meer om de Vlaamse oproepingsbrieven, het traject in het vaccinatiecentrum en de medische vragenlijst die je daar moet beantwoorden.

 

De app is beschikbaar in verschillende talen: