topmenu

GROEPSLESSEN OVERZICHT

 1. Veerkracht - Omgaan met spanning
 2. Samen wandelen
 3. Mama To Be(e)
 4. Beweegles
 5. Samen Gezond Groeien
 6. Fietslessen
 7. Zorg voor je rug
 8. Prenatale kiné
 9. Postnatale kiné

Veerkracht - Omgaan met spanning

Vanaf eind januari gaan verschillende groepssessies door over omgaan met spanning. We proberen spanningsklachten bij onszelf te herkennen via oefeningen, technieken en tips en zoeken manieren om meer rust te vinden in ons lichaam en geest. De sessies duren 90 minuten en je kan één of meerdere sessies volgen.

 • Dinsdag 16 januari – 9u30-11u
 • Dinsdag 6 februari – 9u30-11u
 • Dinsdag 27 februari – 9u30-11u
 • Dinsdag 19 maart – 9u30-11u
 • Dinsdag 16 april – 9u30-11u
 • Dinsdag 14 mei – 9u30-11u
 • Dinsdag 28 mei – 9u30-11u

De sessies worden begeleid door kinesitherapeut Sarah en psycholoog Thomas.
Inschrijven kan via jouw arts of andere zorgverlener of via thomas.logghe@wgcbrugsepoort.be.

Enkel toegankelijk voor patiënten die ingeschreven zijn in een wijkgezondheidscentrum. Vraag naar info bij je huisarts.

Samen wandelen

Elke week gaan we op woensdag een uurtje samen wandelen. We starten aan het Seghersplein (grasveld) om 10u en eindigen om 11u terug daar. We wandelen door de wijk. Gratis, zonder inschrijven, iedereen kan meedoen.

Meer info bij gezondheidspromotoren@wgcbrugsepoort.be of 09 226 10 49

Mama To Be(e)

Ben je zwanger? Mama To Be(e) is een groepsaanbod voor zwangere vrouwen. Je komt elke maand samen met andere zwangere vrouwen. Je praat met hen over mama-worden. Een vaste vroedvrouw is aanwezig op elke bijeenkomst. Dit aanbod is gratis.

Heb je interesse? Wil je meer info? Je huisarts geeft je naam en telefoonnummer door aan de vroedvrouw. De vroedvrouw belt jou op. Ze geeft meer informatie.

Beweegles

Elke maandag zijn er beweeglessen in de wijk. Voor iedereen vanaf 18 jaar die wil starten met bewegen of rustig de conditie wil opbouwen. Een les duurt een uurtje en kost slechts een halve euro.
Waar? Sporthal Bourgoyen (driepikkelstraat 30), binnen of buiten
Wanneer? De lessen gaan elke maandag door; van 14u tot 15u: een rustige les; van 15u tot 16u: een meer actieve les. Niet op feestdagen of tijdens schoolvakanties.
Prijs? 0,5 euro per les of met een beurtenkaart (5 euro), Je hoeft je niet in te schrijven.
Meer info bij  Lien Van Oyen / 09 277 97 77 / lien.van.oyen@wgcmalpertuus.be of klik hier.

Samen Gezond Groeien

Samen gezond groeien wil je kind laten genieten van een gezonde leefstijl en bewust maken van de positieve effecten van bewegen en gezond eten.

Samen met de huisarts wordt een begeleiding op maat uitgewerkt voor je kind en je gezin. De huisarts werkt samen met de diëtist, kinesist en de beweegcoach.

We organiseren ook aparte kind-oudersessies over een gezonde levensstijl. Vraag meer informatie aan het onthaal of aan je zorgverlener.

Enkel toegankelijk voor patiënten die ingeschreven zijn in ons centrum. Vraag naar info bij je huisarts. Meer info in de brochure Samen gezond groeien en de flyer ouder-kindsessies

Fietslessen

Kan je nog niet (voldoende) fietsen, ben je ouder dan 18 jaar en wil je fietslessen volgen? Dan zijn de fietslessen misschien iets voor jou! In 10 lessen leer je: Fietsen, stap voor stap, in je eigen buurt. Je begint met je fiets aan de hand, je eindigt met een fietstocht in groep op de openbare weg, uiteraard onder begeleiding van ervaren lesgevers. Er zijn ook vervolglessen voor wie reeds een reeks volgde.

Breng ik mijn eigen fiets mee? Dat mag, maar is niet nodig. Breng wel de juiste kledij mee: een regenjas, lange broek met smalle pijpen stevige gesloten schoenen.

Prijs? Voor 10 lessen betaal je 25€ of 5€ met een UiTPAS met verhoogde tegemoetkoming. Inbegrepen in de prijs: gebruik fiets, gebruik fietshelm en verzekering.

Meer info in de folder.

In de Brugse Poort? In 2024 organiseren we een ‘Leer Fietsen’ -reeks van 10 lessen. Start op 27 augustus, 18u-20u.

Meer info bij een van onze gezondheidspromotoren / gezondheidspromotoren@wgcbrugsepoort.be of via het nummer 09/226 10 49 / folder 2024

Zorg voor je rug

Zes interactieve lessen voor wie zelf iets wil doen aan rugpijnklachten.
Je leert:
– hoe de rug functioneert
– hoe rugpijn ontstaat
– hoe je op een rugvriendelijke manier kan bewegen
– welke oefeningen je kan doen om de rug soepel en sterk te houden

Enkel toegankelijk voor patiënten die ingeschreven zijn in ons centrum. Vraag naar info bij je huisarts.

Prenatale kiné

Het volgen van prenatale lessen kan voor rust en vertrouwen zorgen om de zwangerschap en bevalling op een vlotte manier te beleven. Vanaf de 4de maand van de zwangerschap ben je welkom. Tijdens 5 lessen komen verschillende thema’s aan bod: opvangen van de weeën, ontspanning, wat kan je partner doen om je te ondersteunen…

Enkel toegankelijk voor patiënten die ingeschreven zijn in ons centrum. Vraag naar info bij je huisarts.

Postnatale kiné

Bij deze lessenreeks ligt de nadruk op herstel en versteviging van het totale lichaam na de zwangerschap en bevalling. Deze lessen gaan door op woensdagvoormiddag en duren telkens 1 uur. Je kan de baby gerust meebrengen naar de les.

Alleen mogelijk op voorschrift van de huisarts of gynaecoloog.

Enkel toegankelijk voor patiënten die ingeschreven zijn in ons centrum. Vraag naar info bij je huisarts.