topmenu

ontdek wat wij doen

Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort is een groepspraktijk waar verschillende disciplines samen werken.

HUISARTSEN

De huisartsen zijn uw eerste aanspreekpunt. Met elke vraag over ziekte of gezondheid (of dat nu keelpijn, een verstuiking, zwangerschap of depressie is) kan u bij hen terecht. De huisarts zal u onderzoeken en geeft advies. Indien nodig kan de huisarts u een voorschrift voor medicatie en een ziektebriefje voor het werk bezorgen. Voor speciale zorg kan de huisarts u doorverwijzen naar een specialist. Bij dringende situaties kan hij of zij u naar de spoedafdeling van het ziekenhuis doorverwijzen.

 

 

VerpleGING

Verpleegkundigen doen bloedafnames, verzorgen wondes, geven vaccins, …. Enkele verpleegkundigen zijn ook ‘diabeteseducator’, dit wil zeggen dat ze u ondersteunen als u diabetes heeft. Voor wie dit nodig is, kan de verpleegkundige de medicatie wekelijks klaarzetten. De zorgkundige ondersteunt u indien nodig bij het wassen of de verzorging van uw voeten.

Kiné

De kinesist helpt u met problemen van vooral het bewegingsstelsel. Hij of zij behandelt u en leert u eventueel oefeningen aan die u zelf ook thuis kan doen. Onze kinesisten geven ook groepslessen. De praktijkondersteuner kine helpt patiënten om correct en regelmatig te bewegen en begeleidt de patiënten bij oefeningen in de oefenzaal.

 

MAATSCHAPPELIJK WERK

Onze maatschappelijke werkers ondersteunen u in alle sociale aspecten van uw leven. U wil weten of u recht heeft op een bepaalde premie? U heeft hulp nodig bij het invullen van een document? U hebt financiële problemen en weet niet hoe deze op te lossen? U zoekt informatie rond wonen, werken, vrije tijd, …? De maatschappelijk werker luistert naar uw vraag en informeert u over wat u kan ondernemen. Waar mogelijk verwijst zij u door naar een externe dienst, bv. OCMW, CAW, woonwinkel, VDAB, justitiehuis, enz.

 

PRAKTIJKONDERSTEUNER GGZ

Wanneer u het psychisch moeilijk hebt, kan de huisarts u doorverwijzen naar de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg. Die bespreekt dan samen met u en in overleg met uw huisarts hoe u best geholpen wordt. Soms zorgen we voor een korte begeleiding op maat in het WGC. Met sommige klachten kan u ook goed leren omgaan door deel te nemen aan de groepslessen die in het WGC gegeven worden.

 

DIETIEK

De diëtist stelt samen met u een realistisch plan samen op vlak van gezondheid, voeding en beweging.

GEZONDHEIDSPROMOTIE

Onze gezondheidspromotoren zetten projecten op rond gezondheid en welzijn in het wijkgezondheidscentrum en in de wijk. Organisaties en verenigingen kunnen bij hen ook terecht voor het uitlenen van materialen.